Multimedialny Kalisz

Multimedialny Kalisz - plakat A2

„Multimedialny Kalisz” to bezpłatne dwumiesięczne warsztaty multimedialne wykorzystujące nowoczesne technologie. Projekt skierowany jest do osób zainteresowanych pogłębianiem swojej wiedzy z zakresu obywatelskiego dziennikarstwa oraz reportażu multimedialnego i nowych mediów. Partnerem projektu jest tartup medialny https://outride.rs/, którego misją jest działanie na rzecz rozwoju rzetelnego i obiektywnego dziennikarstwa.

Uczestnicy warsztatów wspólnie z ekspertami z Outriders będą pracować nad reportażami multimedialnymi przez dwa miesiące. Dzięki wykorzystaniu nowoczesnych środków wyrazu oraz bazowaniu na archiwalnych i współczesnych materiałach, uczestnicy nie tylko podniosą swój poziom kompetencji artystycznych i twórczych, ale lepiej poznają historię i wyzwania miasta, w którym żyją.

Projekt jest kontynuacją rozpoczętych w 2015 i z sukcesem zrealizowanych w 2016 roku w Kaliszu warsztatów reportażu „Obywatele Mają Głos”. Projekt otrzymał dofinansowane ze środków programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

Terminy warsztatów:

• 18-19 sierpnia
  • 25-26 sierpnia
  • 1-2 września

Zgłoszenia na warsztaty można przesyłać do 5 sierpnia.

Formularz zgłoszeniowy prosze wysłać na adres: kontakt@fundacjafrik.pl.

Outriders (https://outride.rs/) – innowacyjny projekt medialny działających oficjalnie od września 2017 r. Grupa doświadczonych reporterów, grafików, koderów, redaktorów, którzy wierzą, że nowoczesne dziennikarstwo to misja i warsztat połączone z multimedialną formą i narzędziami. Przygotowują reportaże multimedialne, analizy i relacje z najciekawszych wydarzeń na świecie.

Formularz_Multimedialny Kalisz

Patron Medialny

Partnerzy:

Dofinansowanie

.

rsslogoFInal outridersRC

Dofinansowano ze środków programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.